2010

Detta år bytte vi klubb igen och förflyttade oss till Orresta GK. En mycket angenäm bekantskap med ett förträffligt boende, god grillmat och en bana i fint skick. Vi kommer gärna tillbaka ett annat år! Lite struligt med andra dagens spel, då klubben lyckats med att arrangera in en klubbtävling på söndagen, men med lite god vilja och lite ändrade starttider och “morgonstress” lyckades vi malla in oss i flödet! Hyfsat sensommarväder, typ 18-20gr, lite blåsigt, men uppehåll dag 1 och lite mindre blåsigt men blötare dag 2. Nu var det 3:e året i rad som vädret inte var “helt optimalt” och då Knäcke Open är tänkt att avgöras i sommarväder, så tidigarelägger vi 2011 års drabbning några veckor, så får vi se vad det leder till?!

Alldeles oavsett vädergudar och oplanerade klubbtävlingar etc, så blev 2010 ett rekordår på många sätt! Närmast Flagg-tävlingen, var det en person som lyckades med ett riktigt bra slag, som faktiskt innebär ett oslagbart Knäcke-rekord. Lasse “Svingguru” Pettersson slog till med en HIO!!!!! Snacka om svårslaget rekord… Grattis Lasse!

Longest drive trodde många skulle bli en promenadseger för Galne Gunnar, som tidigare år tagit tre segrar. (Åtminstone ville han själv göra gällande att ingen annan skulle ha någon chans….) Men då måste man ju träffa fairway Gunnar och ha koll på vad man har för klubbor i bagen…! Nej, istället var det en annan skåning som presterade dagens bästa hästspark. Grattis Mats!

Första dagens spel bjöd oss vidare på flera nya mäktiga rekord!! En bruttoscore på 75 slag (!!), 44 poäng (-8 mot hcp!!!) är ett nytt rekord för enskild rond och dessutom skjutet av en singelhandikapare! Wow! (Förutom denna fantastiska score var det ytterligare 2 pers som sänkte sig och ytterligare 4 pers som spelade på sin hcp!! Vilket startfält!) Vi började vädra nytt Knäcke Open-rekord och försöken till att påverka den andra dagens spel med beordrat inmundigande av starka drycker gick om intet, då denna (ynkliga) skåning gick och la sig före 22, direkt efter middagen… Dag två blev kanske ändå inte riktigt lika bejublad, men väl en 32-poängsrunda och segern var aldrig hotad! Totalt 76 poäng över 36 hål och även det var ett nytt rekord och segermarginalen blev hela 9 poäng, vilket är en tangering av rekordet från 2003 års segermarginal. Ja vad ska man säga? Grattis Magnus! Bra spelat!

Lite mer fakta om 2010

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *