2007

Jaha, då var alltså årets upplaga av Knäcke Open avslutad. Detta år, som för övrigt var tävlingens 5-årsjubileum (!), gick av stapeln på Ängsö GK! Som vanligt, supertrevligt att få tillbringa en hel augustihelg i goda vänners sällskap! Vädret var kanon, sol och 25gr varmt på lördagen och sol och 20 gr varmt på söndagen (om än lite blåsigt stundtals) och skall man lyssna på meteorologerna, så var denna helg den sista för året med sommarväder! Snacka om tajming!!

Tyvärr slog vi inte deltagarrekord detta år, då det blev 3 st sena återbud. Vi gör ett nytt försök nästa år igen!

Banan var nog en av de finaste vi spelat och därtill en av de svåraste i tävlingens historia. Boendet var helt ok, men maten var dock tyvärr långt ifrån så bra som när vi var där och provsmakade i maj och heller inte riktigt vad vi blivit lovade! Trist! Eller som Pumba i Lejonkungen sa: “Slemmigt men mättande!” Johan D trodde sig t o m ha blivit matförgiftad…. Öööööhhhh, var det några dåliga druvor i vinet, eller?????

Vi hade tur att det var en varm, skön sommarkväll, för efter att blivit “utkastade” från restauranten redan 21.30, hade bastun uppfattats som lite trång för fortsatt samkväm…. Uteserveringen fungerade utmärkt!

Prisbordets flytande produkter konsumerades, i allt väsentligt, redan under kvällen/natten (förutom hårvårdsprodukterna som Suss vann)! Har ni förresten tänkt på vad gott det är att dricka pissljummen snaps direkt ur miniatyrflaskan tillsammans med rödvin….?

Några andra minnesvärda händelser från 2007:

Klubbens range användes ovanligt flitigt! Vad hände med ”det är fegt att öva” och ”en hink på rangen kan ge träningsvärk”? Var det bara för att det var fria rangebollar? Kanske vi ska lägga till ”gratis e gott” till våra motton för tävlingen?

Någon påstår sig t o m ha sett en ostadig Happy Gilmour-kopia på rangen med en j1:a i handen….. Rickard missade honom, för han hade fullt sjå med att inte snubbla på mattan…

Lasse passade på att marinera sovrummet med Kentucky whiskey och rummet kommer sannolikt att lukta sprit och söt vanilj i många år framöver!

Tävlingen avgjordes på bara 18 hål detta år!

Förutom ovanstående, så skrevs även historia då vi även fick vår första vinnare med 2 inskriptioner i bucklan! Krister Jonsson vann med minsta tänkbara marginal årets upplaga i kraft av lägre hcp (12,6 mot 13,1…) med sin 33p-runda. Grattis!! (Men det är klart att man kan vinna tävlingar när man är ”omvänt dopad”, för att spela bra golf nykter är väl inga problem?)

Den kanske mest glädjande ”återkomsten” och största prestationen var nog dock Suss, som lyckades kamma hem tredjeplatsen efter sina fin-fina 30p, efter att tidigare i år bara gått 12 golfhål och chippat en j7:a i princip. Imponerande!

I tävlingen Längsta drive fick vi (äntligen!) en ny segrare, då Gunnar detta år hade fokus på att förse medspelarna med osunda mängder svingolja…. (Precis som om det var något nytt…) Eller var det bromsolja? 2-bollen bakom gnällde i alla fall… Det var glädjande nog vår debutant Johan Sandeberg, som smaskade iväg en slicad drive, som precis fastnade på faiway. Grattis!

I tävlingen närmast flagg var det den gamla trotjänaren och Knäckeveteranen Johan Danielson, som träffade greenen bäst. Grattis!

Dag 2 passade vi på att visa upp oss i klubbens Texas Scramble. Av 53 lag slutade Lag Susan på en storslagen 13:e plats, endast knappt 3 slag efter segrarna! Bra spelat! Lag Gunnar kom några slag efter, men om man inte vet att en 7:a omvänt kan tolkas som ett L, blir det tänkta lobbslaget lite långt….

Ja, vad ska man säga? Ännu en fantastisk helg att minnas! Tack alla och väl mötta igen nästa år!

Lite mer fakta om 2007

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *