2003

Detta år gick genomfördes tävlingen för första gången. Platsen var Örbyhus GK och vi dominerade naturligtvis hela klubben med vår närvaro. Det var vid den här tidpunkten vår hemmabana. Vi hade själva bott över på klubben ett antal nätter och tyckte detta var något vi ville unna våra vänner att prova på också.

Banan är rätt tuff med mycket vatten, men i gengäld högt slopad, vilket man får igen i scorekortet.

Efter att vi alla samlats på lördag förmiddag inleddes de första trevande psykningarna. Första dagen bjöd sedan på en strålande golf (hrmmm) i lite omväxlande väder och efter 18 hål samlades vi för samkväm. Detta samkväm pågick långt in på morgonen och golfen blev i princip därefter dag 2….

Maten var suverän “golfmat” och baren höll trevliga priser. Rolle upptäckte att man kunde köpa en 16 whisky för under hundringen, så det fick bli i alla fall 2 st. Rolle blev för övrigt lagd ganska tidigt den kvällen. Det borde några av oss andra följt efter….. Johan Danielson som spelat ihop fantastiska 38 poäng dag 1 gjorde allt för att bevaka ledningen till dag 2. Vi är rätt många som är övertygade om att det var mest sportdryck i hans grogglas. Oavsett vilket, så fungerade det som Johan gjorde och han spelade ihop 34 poäng dag 2 på sitt nya handicap. Inte illa och fungerade som Knäcke Open-rekord till 2010. Grattis!

Lite mer fakta om 2003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *