Knäcke prat

Bakgrund

Tanken med Knäcke Open är att samla ett gäng glada och golftokiga kompisar över en helg för att spela golf och ha kul i dagarna två.

Tävlingen är egentligen ingen Open-tävling utan en Invitational, men det blev så mycket text på bucklan…..

Tävlingen har hittills alltid avgjorts som poängbogey över 36 hål (förutom 2007), men det kan närsomhelst komma att förändras. Framgår dock alltid av inbjudan vilken tävlingsform som avses utnyttjas.

Målet med planeringen är att få 2 greenfee och en övernattning för runt tusenlappen. Ju fler år tävlingen pågår desto svårare lär det bli….. Än så länge har vi (nästan) lyckats, men då många golfpaket innehåller både frukost, lunch och middag, så har det hamnat på en bra bit över tusenlappen ändå. Budgeten för jubileumsår (5, 10 etc) kommer sannolikt att vara lite mer tilltagen, men det är inget löfte.

Motto

“Det är fegt att öva!”

“Inga chickensticks på Longest Drive!”

“Aldrig fel att åka golfvagn!”

“En sexton whisky smakar bättre än 2 åttor!”

“En hink på rangen kan ge träningsvärk!”

Priser

Bucklan är ett vandringspris som kräver 5 inteckningar totalt eller 3 år i rad för att få behållas för alltid av vinnaren.

Prisbordet i övrigt består av de priser som respektive deltagare tar med sig. (C:a 100kr/pris). Förutom detta brukar Tävlingsledningen ansvara för att det finns priser för Longest Drive och Närmast flagg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *